Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

Вітання з Новим роком та Різдвом Христовим!!!

Дата: 31.12.2021 10:16
Кількість переглядів: 1174

Від щирого серця вітаємо усіх Вас з Новим роком та Різдвом Христовим!!!
Бажаємо, щоб 2022-й приніс багато приводів для радості і щасливих моментів. Нехай збудуться найзаповітніші бажання і у всіх справах вас супроводжує удача! Залиште всі негаразди позаду і в цю новорічну ніч повірте в диво, воно обов'язково збудеться!

Нехай у Новому Році життя буде багатим на незабутні враження, хай мрії збуваються, сяють на обличчях посмішки, очі світяться щастям! Нехай в душі буде більше добра! Здоров’я, любові, взаєморозуміння, радості, достатку, подорожей і хороших подій. Щиро бажаємо Вам відзначити Різдвяно-Новорічні свята у духовному піднесенні, зі світлими помислами та щирою радістю.

 Нехай 2022-й дарує тільки найкраще!

Дорогі освітяни! Шановні колеги!

У переддень Нового 2022 року та Різдва Христового підcумуємо здобутки та накреслимо перспективи розвитку освітньої галузі Гвіздецької  громади на майбутнє.

2021 рік був особливим, адже  саме у році який минає, відбулося багато змін: проходять реформи в освіті, відбулась децентралізація влади, утворено відділ освіти Гвіздецької  селищної ради, змінено засновника шкіл. Освітні проблеми стали ближчими для органів місцевого самоврядування, селищної ради, якісна освіта стає ключовою умовою для ефективного розвитку громади та суспільства. Відділ освіти працює над реалізацією нової концепції освіти. Маємо запустити багато процесів одночасно, при цьому – зберегти все найкраще, що є в українській школі.

У Гвіздецькій громаді функціонує 4 заклади загальної середньої освіти з двома дошкільними підрозділами та 2 заклади дошкільної освіти :

  • Гвіздецький ліцей (кількість учнів – 483);
  • Кулачківська гімназія з дошкільним підрозділом (кількість дітей – 202);
  • Старогвіздецька гімназія з дошкільним підрозділом  (кількість дітей – 115);
  • Хом’яківська початкова школа (кількість учнів- 32);
  • Гвіздецький ЗДО (ясла-садок) «Сонечко»(кількість дошкільників- 91);
  • Остапківський ЗДО (дитячий садок) «Сонечко» (кількість дошкільників – 26).

У зв’язку з погіршенням демографічної ситуації зберігається тенденція щодо зменшення кількості учнів та дошкільнят. Особливої гостроти ці процеси набули в сільській місцевості, де помітно зменшилася середня наповнюваність класів, що призводить до зменшення кількості класів, та до навчання учнів на індивідуальній формі.

Всім відомо, що державна субвенція  направляється  лише на оплату праці педагогічним працівникам , а селищна рада виділяє кошти на оплату енергоносіїв та на оплату праці технічному персоналу.

        Сьогодні визначено конкретну стратегію зі створення опорного закладу, що забезпечить підвищення якості освіти, рівний доступ до неї, економічну ефективність функціонування навчальних закладів, урізноманітнення наданих освітніх послуг.
      Відповідно до рішення сесії Гвіздецької селищної ради створено опорний заклад  Гвіздецький ліцей Гвіздецької селищної ради з філією – Хом’яківська початкова школа.

Відділ освіти спрямовує свою діяльність на підвищення ефективності методичної роботи з педагогічними кадрами, вдосконалення її змісту, створення умов для зростання професійної майстерності та розвитку творчої активності педагогів, впровадження в практику роботи досягнень науки, інноваційних технологій.

Протягом вересня-грудня проведено наради керівників закладів освіти та культури. Відбувались засідання методичних об’єднань вчителів ЗЗСО та вихователів ЗДО.

Робота з обдарованими, талановитими, здібними дітьми – важливий напрямок діяльності відділу освіти. 24 учні Гвіздецького ліцею стали переможцями ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін.

Здобувачі освіти є активними учасниками Міжнародного конкурсу знавців рідної мови імені П. Яцика, мовно-літературного конкурсу імені Т.Г. Шевченка.

З метою розвитку творчих здібностей дітей та їх зайнятості  в позаурочний час працює Гвіздецька школа мистецтв, яку відвідує 95 дітей нашої громади, всі вони є  активними учасниками  багатьох конкурсів, фестивалів та культурно- масових заходів, що організовуються на території громади.

 Важливою умовою для надання якісної освіти є добре організоване якісне та безпечне харчування. У 2021 році безкоштовно харчувались:

- діти-сироти та позбавлені батьківського піклування;

- діти з особливими освітніми потребами ;

- діти, батьки яких є учасниками бойових дій АТО та Афганістану;

- діти  сімей переселенців із зони АТО ;

- діти із малозабезпечених сімей.

Пріоритетним завданням для відділу освіти залишається вдосконалення матеріально-технічної та навчально-методичної бази закладів освіти, створення якісних умов для навчання й виховання дітей.

З метою реалізації завдань Нової української школи Гвіздецькою селищною радою було дофінансовано закупівлі меблів, дидактичних матеріалів, мультимедійного обладнання та закуплено подарунки для першокласників, комплект парт, мультимедійний комплекс, 2 проектори та екрани, спортивний інвентар.

Висловлюємо велике спасибі усім, хто розуміє та підтримує освітянську галузь громади. Дякуємо всім благодійникам за щедрі дарунки дітям до Дня захисту дітей , дня Святого Миколая. Нехай Господь віддячить Вам за добрі діла сторицею. Бажаємо Вам миру, здоров’я і благополуччя, світлих і радісних днів, зігрітих людською любов’ю та Божою благодаттю. Щасливого Нового року та веселих Різдвяних свят!

Шановні освітяни! Воістину велика справа, якою ви займаєтесь, має величезну значимість для виховання, навчання дітей, процвітання рідного краю та нашого з вами майбутнього.

Прийміть найщиріші вітання з прийдешніми Новорічними і Різдвяними святами, які увінчують наші життєві та трудові клопоти в році, що минає, сповнюють наснагою до нових звершень у році прийдешньому. Міцного здоров’я, душевної рівноваги й бадьорості, щасливого і благополучного майбуття у колі міцної родини, вірних друзів, мудрих колег.

Нехай щедра і самовіддана праця буде обдарована  людською вдячністю, а вимріяні вами починання втілюються в життя і отримають підтримку.

Хай народження Сина Божого Ісуса Христа єднає усіх у радості, зміцнює в серцях віру, сповнює душу і розум добрими намірами, надихає на добро і милосердя, а також принесе нам мир! Смачної куті, веселих свят Різдва Христового та щасливого і благословенного Нового року!

Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму Гвіздецької селищної ради.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь