Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю

Дата: 22.02.2022 09:34
Кількість переглядів: 1551

18 лютого 2022 року за сприяння Коломийської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено профорієнтаційні групові заходи для старшокласників та педагогічних працівників Гвіздецького ліцею.

З метою покращення профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю із застосуванням інноваційних форм та методів роботи, які сприятимуть формуванню у школярів активної життєвої позиції щодо майбутнього професійного вибору, відбувся методичний семінар з профорієнтаційної роботи для педагогічних працівників. Фахівчиня з профорієнтації міськрайонної філії Тетяна Малкович надала учасникам рекомендації щодо профорієнтаційної роботи з різними категоріями населення, поінформувала про сучасні підходи щодо формування професійної кар’єри протягом життя.

У ході зустрічі було узгоджено спільні дії та визначено шляхи подальшої співпраці, що стосуються комплексного підходу до вирішення питань професійної орієнтації учнівської молоді, а саме – ефективного вибору професії та виховання патріотичного ставлення до рідного краю.

Під час профорієнтаційного заходу старшокласники отримали інформацію про послуги державної служби зайнятості, актуальні і перспективні професії, шляхи їх опанування.

Учасники дискутували на тему «Яку професію ви вважаєте престижною?», виконуючи профорієнтаційні вправи та завдання, визначали першочергові фактори, що впливають на вибір професії. Значну увагу було приділено обговоренню помилок, які найчастіше допускає молодь під час свого професійного вибору. У діалоговій формі учасники заходів намагалися дати відповідь на питання щодо їх майбутнього професійного вибору.

Для школярів було проведено діагностування їх здібностей та професійно важливих якостей, спрямованості та інтересів.


Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь