Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

День Української Державності в Гвіздецькій громаді

Дата: 28.07.2022 14:15
Кількість переглядів: 1009

     28 липня Україна вперше цього року відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Точкою відліку вважається день хрещення Київської Русі, яке відбулося у 988 році за князювання Володимира Великого. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності.

   День Української Державності - це не просто дата.  Це пам’ять про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність. Це день, коли на карті світу з’явилася незалежна держава Україна із своїми державними символами. 

     Саме цього дня на центральній площі селища Гвіздець відбулися урочистості з нагоди святкування: піднято Державний Прапор України, запалено свічки пам’яті, покладено квіти до пам’ятних знаків.

Всечесні отці Іван та Любомир відслужили урочистий молебень за Україну.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник селищного голови Володимир Филипчук, котрий наголосив на тому, що Україна молода країна з багатовіковою історією та побажав усім миру, міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту і нових звершень на благо  процвітаючої країни та запропонував присутнім хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих синів і дочок України.

      Пишаймося, що ми є громадянами великої європейської держави Україна, яка засвідчила усьому світу готовність найвищою ціною  боронити свободу, незалежність та демократію.

      Шануймо цей день в нашій історії. Поважаймо здобутки наших попередників, бо саме завдяки їхній жертві ми живемо в незалежній самостійній соборній державі.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь