Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

Дата: 28.10.2022 14:36
Кількість переглядів: 690

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

За результатами аналізу вимірювань, природний радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати радіаційно безпечним.

Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 28 жовтня 2022 року становить 0,13 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.). За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон. 

Крім того фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби Івано-Франківської області здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах:

  ?  на агропродовольчих ринках:

- овочі (середній вміст Cs – 28,62-32,04 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));

- фрукти (середній вміст Cs – 52,11-56,43 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));

- гриби свіжі (середній вміст Cs – 96,89-166,53 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг));

- гриби сухі (середній вміст Cs – 518,53-589,44 Бк/кг (при нормі 2 500 Бк/кг)).

 ?  на промисловому виробництві харчових продуктів:

- м'ясо та м'ясні продукти (середній вміст Cs – 3,21 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St – 3,30 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));

- фрукти (середній вміст Cs – 3,78-5,95 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг), St 2,64-2,72 – Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг));

- соя (середній вміст Cs – 3,86-8,98 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 3,76-4,77  Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));

- соняшник (середній вміст Cs – 5,69-12,26 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 3,17-3,91  Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));

- яєчні продукти (середній вміст Cs – 3,17 Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг), St – 3,64  Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг));

- риба морожена (середній вміст Cs – 3,77 Бк/кг (при нормі 150 Бк/кг), St – 3,80  Бк/кг (при нормі 35 Бк/кг)).Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь