Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

На територію України ввезено заморожені суміші морепродуктів з перевищенням допустимого рівня кадмію

Дата: 09.02.2023 14:38
Кількість переглядів: 105

З метою інформування громадськості та доведення до широкого читацького загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій, територіальних громад та сторінках у соціальних мережах ),

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  (76019 м. Івано-Франківськ, вул. Берегова, 24, тел. 51-13-89,  ifdergprod@vetif.gov.uaподає  наступну актуальну інформацію.

На територію України ввезено заморожені суміші морепродуктів з перевищенням допустимого рівня кадмію

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, що згідно листа Державної продовольчої ветеринарної служби Литовської Республіки від 31.01.2023 № В6-(1.20.)-232 на територію України відправлено вантаж з харчовими продуктами тваринного походження (заморожені суміші морепродуктів) партія № 22245, загальною вагою нетто 7900,00 кг, експортер - UAB «VPA Logistics», Stariskes g. 29, Laistq k., 95366 Klaipedos r., Lithuania, номер ухвалення (єврономер) № LT 21-21 EB, на замовлення UAB «Plunges kooperatine prekyba», Birutes g. 50, Pluenge, Liethuania, одержувач «VICIUNAIUKRAINA» LTD, ul. Solomianska 3, office 6, Kyiv 03110, Ukraine, походженням – «Zejiang Zhoufu food Co.», LTD., No 318 Xufu Road, Gaoting, Daishan, Zhoushan, Zhejiang, China, номер ухвалення (єврономер) №3300/02029, міжнародний сертифікат від 19.01.2023 № LT 0312851 / L2-1277.

Згаданий вантаж, за результатами лабораторних досліджень, проведених під час його ввезення на територію Литовської Республіки, не відповідає законодавству Європейського Союзу, в частині перевищення допустимого рівня кадмію (Cd) 2,65 ± 0,40 мг/кг.

 Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з  обігу  та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлений невідповідний продукт Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь