Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

Допомогли стати батьком і сином

Дата: 13.02.2023 16:41
Кількість переглядів: 157

До Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся Олександр з проханням надати юридичну допомогу з приводу усиновлення дитини. Чоловік розповів, що з 2016 року він перебуває у шлюбі з Оксаною. На даний час подружжя виховує двох дітей: спільну доньку – Олю та сина Оксани – Олега. Олександр хоче усиновити хлопця, оскільки, більш як п'ять років він дбає про його здоров’я, відпочинок та оздоровлення, матеріально забезпечує. У них склались дружні, люблячі стосунки. Клієнт пояснив, що хоче і в майбутньому забезпечувати максимально комфортні умови для життя та розвитку Олега, але вже як його законний батько.

Консультування, підготовку заяви та представництво інтересів клієнта здійснював завідувач сектору «Коломийське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Боб’як Максим Юрійович.

Одним із проявів піклування про дитину є можливість її усиновлення, тобто прийняття усиновлювачем у свою сім’ю усиновленої особи на правах доньки чи сина (ст. 207 Сімейного кодексу України).

Відповідно до Сімейного кодексу України, кожна особа має право на проживання в сім’ї, яка створюється, зокрема, і на підставі усиновлення. Держава створює пріоритет сімейного виховання. Дитина має бути забезпечена можливістю здійснення її прав, установлених Конституцією України, Конвенцією про права дитини, іншими міжнародними договорами.

Зібравши всі необхідні документи, юрист підготував та подав до Коломийського міськрайонного суду заяву про усиновлення дитини та внесення змін до актового запису.

Під час розгляду справи, судом встановлено наявність передбачених законом підстав для усиновлення (згода матері на усиновлення, відповідність висновку органу опіки та піклування вимогам чинного законодавства України, можливість Олександра бути усиновлювачем і т.д.), що дане усиновлення відповідає інтересам дитини та забезпечить хлопцю стабільні та гармонійні домашні умови. Суд, аналізуючи доводи заявника та матеріали справи в сукупності дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню.

Коломийським міськрайонним судом Івано-Франківської області винесено рішення, котрим заявлені вимоги задоволено в повному обсязі.

Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь