Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

«НЕБЕСНА СОТНЯ – перші Герої російсько-української війни»

Дата: 20.02.2023 15:12
Кількість переглядів: 635

Фото без опису         Сьогодні, 20 лютого 2023 року на центральній площі селища Гвіздець біля стелли Героям Небесної Сотні відзначили дев’яту річницю пам’яті Героям Небесної Сотні. Віддати шану Героям прийшли працівники органів місцевого самоврядування, учні Гвіздецького ліцею, депутати та жителі громади. Відбулось покладання квітів та встановлення лампадок біля пам’ятного знаку,  а всечесні отці Любомир та Іван провели пам’ятний молебень за Героїв Небесної Сотні та громадян, що загинули, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність України під час російсько-української війни.

«У лютому 2014 року під час прощання із загиблими активістами Революції Гідності Євромайдан створив новий символ відданості, мужності, патріотизму – Небесну Сотню. Це збірний образ людей із різних областей, серед яких були громадяни України, Грузії та Білорусі.

Відтоді минуло  9  років. І сьогодні, коли ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні, унаслідок повномасштабної воєнної агресії росії , Україна має, на жаль, уже не тільки Небесну Сотню, а й Небесну Січ – тисячі небесних захисників», - сказав селищний голова Михайло Дяків.

Герої Небесної Сотні прийняли перший бій у війні, яка триває донині. І той бій показав чимало спільного з тим, як діє путін в Україні сьогодні. Бо мета його така сама, і методи такі самі– знищувати тих, хто дає відсіч, застосовувати терор проти цивільного населення, вбивати беззбройних та беззахисних, у тому числі дітей, жінок і старих людей.

         Подвиг Небесної Сотні став прикладом для єднання нашого народу,  прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність.

Вшановуючи Небесну Сотню, ми згадуємо кожного з її героїв поіменно, бо не повинно бути “невідомих солдатів” серед тих, хто віддав життя у боротьбі за волю своєї країни, чинячи опір ворогові.

Ми віримо у нашу перемогу. Як і в те, що зло буде покарано.

Тож тримаймо стрій. Наша боротьба триватиме до перемоги!

Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь