Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

ВАЖЛИВО!!! ДО УВАГИ БАТЬКІВ ТА УЧНІВ!!!

Дата: 01.03.2023 14:21
Кількість переглядів: 542

За інформацією правоохоронних органів 26 лютого вперше в Україні помітили рух ПВК "Редан". Це агресивна молодіжна субкультура, яка займається масовими бійками, учасники привселюдно принижують один одного.

Українці, і особливо батьки підлітків, турбуються через появу в Україні нової молодіжної субкультури ПВК "Редан". Поліцейські вважають, що вона  прийшла до нас з Росії.

         ПВК «Редан» — нова молодіжна субкультура, яка нібито виступає проти  «офніків»  (сучасна назва гопників та хуліганів), «скінхедів»  та осіб неросійської зовнішності. Абревіатура ПВК розшифровується як Приватна Військова Компанія. Назву «Редан» взято із манги (японського коміксу) Hunter x Hunter. Геней Редан у цій манзі є злочинною організацією. Також вона відома як «Примарна трупа» або «Павук».

         Учасники субкультури Редан надихалися японським твором. Угрупування складається з любителів аніме. Звідси їх символ — павук із цифрою 4.

         Представники молодіжного руху ПВК «Редан» відрізняються певними зовнішніми рисами: довге волосся, темний масивний одяг та зображення павука із цифрою 4. Також вони називають себе неформалами.

         Ймовірно, рух «Редан» створили у вересні 2022 року. У цей час виник основний паблік «ВКонтакте», присвячений субкультурі. Його учасники обмінювалися тематичними мемами, обговорювали одяг та музику. Проте вірусна популярність до них прийшла лише у лютому 2023 року після подій у московських ТЦ. Тоді представники ПВК «Редан» влаштували масові сутички з футбольними фанатами,  поліція затримала декількох підлітків і порушила проти них кримінальні справи.

         Однак, їм на противагу постали підлітки, так звані «Офніки», «кежуали», які не визнають  представників «Редан»  та вступають з ними у фізичне протистояння, привселюдно принижують однолітків, які не відповідають загальноприйнятим нормам зовнішнього вигляду, ображають, знущаються, б’ють, обрізають волосся та роздягають їх.

Такий підлітковий флешмоб із Росії встиг масово поширитися і в Україні. Зокрема, у Полтаві, Дніпрі та Івано-Франківську. Підлітки збираються великими групами й в громадських місцях влаштовують бійки між представниками двох субкультур. Декілька дітей в Україні вже постраждали через це.

         Окрім цього, ПВК «Редан» приписують націоналістичні погляди. Самі учасники заперечують радикальні погляди, й кажуть, що лише захищають свою свободу одягатися так, як вони хочуть, та гуляти там, де хочуть. У соцмережах також є думка, що оригінальні реданівці поза політикою.

         ПВК "Редан" - далеко не перша і не єдина субкультура, яка займається бійками і хуліганством. Подібні рухи завжди були і завжди будуть серед підлітків з не дуже благополучних сімей. Наприклад, можна згадати такі субкультури, як "оффники" або "стрейт едж".

         Батькам та вчителям  важливо пам'ятати, що поширення таких субкультур - це не причина, а наслідок психологічних ,сімейних, шкільних  проблем у підлітків. Дитина з сім'ї, де її поважають і вислуховують, навряд чи зацікавиться таким агресивним рухом.

Якщо підліток зацікавився ПВК "Редан" - це привід відверто поговорити з ним і разом відвідати дитячого психолога. Підліток повинен відчувати, що сімя та школа його підтримка, а не ворог.

Також батькам не варто бити тривогу, якщо підліток дивиться аніме. Аніме саме по собі не робить дитину агресивною і неслухняною, якщо у неї немає сімейних проблем. Це всього лише вид мистецтва, який дивляться мільйони людей по всьому світу.

Батькам і педагогам потрібно спостерігати за рухом ПВК "Редан". Але і піддаватися суспільній паніці не потрібно. Просто любіть своїх дітей та учнів    і вибудовуйте довірчі відносини з ними.

 

        

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь