Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

209 років з народження Тараса Шевченка

Дата: 15.03.2023 15:39
Кількість переглядів: 636

Фото без опису

В історії завжди залишаться імена, які з гордістю вимовляє людство. До них належить ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові.

У зв’язку з відзначанням дня народження Т. Г. Шевченка, із метою вшанування пам’яті основоположника української мови, літератури з 06.03 по 10.03 2023 року у всіх закладах освіти та культури Гвіздецької громади проходили Шевченківські дні.  Основною метою проведених заходів є виховання любові і поваги до поета, до його творчої спадщини. Діти мають знати, що вони — українці, мають любити рідну землю, рідну мову, так, як любив їх Тарас Шевченко.

Тарас Григорович Шевченко – велика і невмируща слава України. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави, гіркої долі та боротьби за волю і свободу, а ще виразником власних сподівань і прагнень.

Для свого рідного народу він залишив спадщину – вірші, які входять до збірки «Кобзар» – це настанова від великого мислителя, це повчання від Батька нації, це біль та крик душі справжнього українця з чистою та щирою душею.
Тарас Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам.
Будьмо вдячні йому і за «Заповіт», і за «Гайдамаків», і за «Катерину».

У закладах освіти відбулися книжкова виставка «Кобзареве слово» та інформаційна виставка «Зламана доля та нескорена воля»; тематична лінійка « Весна розпочинається з Шевченка»; конкурс читців поезії Тараса Шевченка; конкурс малюнків « Тарасовими шляхами». Аматори  БК с.Старий Гвіздець підготували літературну годину "Листаючи сторінки Кобзаря". Гвіздецька селищна бібліотека та Народний дім смт.Гвіздець провели тематичний вечір «Живе, Кобзарю любий, поміж нами слово твоє». І найменші дошкільнята долучилися до вшанування Кобзаря: переглядали відеофільм «Тарасові стежки» та підготували  музичну композицію «Зацвіла в долині червона калина…»

Між батьками вихованців відбувся онлайн – конкурс на краще читання поезії Т.Г.Шевченка.

Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар!

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь