Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

Кишкові інфекції та їх профілактика

Дата: 18.04.2023 10:07
Кількість переглядів: 650

Фото без опису

Поширення таких інфекційних хвороб, як черевний тиф, дизентерія, сальмонельоз, окремі гепатити, лептоспіроз, холера та інших пов’язане з нехтуванням давно відомих і прописних істин. Ми постійно чуємо від медиків, чи з засобів масової інформації, про такі  відомі речі, як миття рук перед прийманням їжі, заборону використання «сирої» води, особливо з невідомих джерел, вживання немитих овочів та фруктів. Поширенню даної групи інфекційних хвороб сприяють також і комахи, зокрема мухи. Важливо, щоб харчові продукти, особливо швидкопсуючі (мясні, кондитерські і т.д.) зберігались згідно вимог (температурний режим, товарне сусідство), а сміття і харчові відходи не були доступними для мух та бродячих тварин.

              Актуальним є дане питання зараз, коли останнім часом від інтенсивних дощів підвищився рівень грунтової води в більшості криниць і не виключається можливість їхнього підтоплення. Тоді виходом з даної ситуації є попередня чистка криниць з послідуючою їх дезінфекцією. На той час є використання для потреб тільки  кипяченої води навіть для миття рук, посуду, овочів, купання і т.д.

                Керівники підприємств, установ,закладів – повинні першочергово потурбуватись про забезпечення їх доброякісною водою.

Хочеться наголосити, що великій небезпеці  піддають гостей, організатори заходів, де страви готують з недоброякісної сировини, з порушенням технології, умов зберігання, а також залучаються  до приготування чи обслуговування особи, що можуть бути носіями інфекції. За нанесення шкоди здоровю гостей, такі організатори можуть притягуватись навіть і до відповідальності.  

             Отож, дотримуватись елементарних правил особистої і колективної гігієни, утримувати в чистоті житло, території садиб та місць громадського перебування, вживання і використання для потреб води безпечної в епідвідношенні, а також дотримуватись такого банального правила, як миття рук перед вживанням їжі дозволить попередити більшість інфекційних хвороб. Відомо, що попередити хворобу завжди краще, ніж її лікувати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь