Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

День пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2023 16:28
Кількість переглядів: 102

У Гвіздецькій громаді в День пам'яті та примирення вшанували пам'ять ветеранів Другої світової війни, Героїв Небесної Сотні та українських воїнів, які протистоять російській агресії. У рамках заходів у різних селах громади поклали квіти, відправили панахиди та вшанували загиблих хвилиною мовчання. Попри дощ у Гвіздці, біля пам'ятного знаку  «Воїнам односельчанам» на меморіальному комплексі зібралося більше сотні людей.

Захід розпочали із виконання  Державного Гімну України. Після спільного виконання  славня нашої держави представники влади, працівники держустанов, школярі навчальних закладів громади поклали корзини квітів до підніжжя монументу. Квіти - це та крихітка тепла, яку ми можемо покласти до холодного меморіального комплексу, а хвилина мовчання - тиха вдячність і сумні спогади про них…

 У цей пам’ятний день перед присутніми виступив Гвіздецький селищний голова Михайло ДЯКІВ.

 «У ці дні ми  вшановуємо мільйони тих, чиє життя забрала найстрашніша у світовій історії війна, пам’ятаючи їх мужність, силу духу та відвагу.

    Друга світова війна – трагедія ХХ століття, яка понесла за собою страждання, смерть та непоправні втрати. Ми пам’ятаємо ціну перемоги й з вдячністю згадуємо тих, хто віддав своє життя за наше щасливе майбутнє.  

   Сьогодні українське суспільство знову переживає війну. Ми, як ніколи, маємо згуртувати сили нашої нації навколо ідеї захисту України, її свободи й незалежності, за право жити на рідній землі, адже переконані, той, хто захищає рідну землю, обов’язково переможе.

    Щиро бажаю і ветеранам, і кожному з нас миру й злагоди, міцного здоров’я та довгих років життя, а нашій Україні – розквіту й процвітання!

    Вічна пам'ять загиблим, честь і слава героям!»!- зазначив селищний голова.

Чин панахиди за жертвами війни відслужили настоятелі храмів УПЦ Різдва Пресвятої Богородиці – о. Іван та Гвіздецької УГКЦ – о.Любомир. Душпастирі разом з усіма присутніми спільною молитвою вшанували пам’ять полеглих.
У цьогорічний День Перемоги учасники заходу прикрасили власний одяг маками пам’яті, що символізують слід від кулі, від якого розходиться кров.

Квітка червоного маку — є офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам'яті та примирення.

Низький уклін тим, хто захищав Україну від нацистської агресії. Дякуємо нашим воїнам, що захищають Україну сьогодні.

 Бажаємо миру, міцного здоров’я, благополуччя! Нехай над Україною завжди буде чисте небо!

Україна знову переможе, збереже свою неподільність і суверенітет, оговтається від трагічних подій, і стане сильною, заможною, демократичною та процвітаючою країною, де кожна людина знайде своє щастя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь