Гвіздецька громада

Івано-Франківська область, Коломийський район

Роз’яснення щодо причин та необхідності коригування тарифів на послуги  що надаються ринками з продажу продовольчих та непродовольчих товарів (оренду торгових місць)

Дата: 20.11.2023 14:09
Кількість переглядів: 624

Фото без опису

Відповідно ст. 78 Господарського кодексу України, ст. 28 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", підвищення тарифів на послуги та оренду торгових місць зумовлено рядом факторів.

Підставою для перегляду тарифів стало перехід комунального підприємства «Гвіздецький ККП» за загальну форму оподаткування, зростання плати за  оренду землі та заробітну плату.  Збільшення законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати із 6000,00 грн у 2021р. до 6700,00грн. у 2023р, ріст 11,2% та до складу структури тарифу буде врахований податок на додану вартість (ПДВ-20%)

Діючий тариф востаннє переглядався у лютому 2018 р. і був затверджений рішенням виконкому міської ради від 14.02.2018р. № 61 та становив 30грн. за одне торгове місце. Таким чином, діючі тарифи на послуги та оренду торгових місць вже не можуть виконувати свого економічного призначення і повертати підприємству кошти, затрачені на виробництво. Отже враховуючи вищезазначені підстави для перегляду тарифу комунальне господарство «Гвіздецький ККП» здійснило розрахунки економічно обгрунтованих витрат та подає їх до виконавчого комітету Гвіздецької селищної ради.

  • Оренда 1 торгового місця -40 грн.

Згідно п. 2 ст. 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» виконавець здійснює розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво житлово-комунальних послуг і подає їх на затвердження органам місцевого самоврядування в установленому законодавством порядку. Згідно п. 3 ст. 31 Закону України « Про житлово-комунальні послуги» та п. 2 ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», органи місцевого самоврядування затверджують тарифи на житлово-комунальні послуги на рівні не нижче економічно обґрунтованих витрат.

Приведення тарифів на послуги та оренду торгових місць до економічно обґрунтованих витрат дасть можливість: - надавати своєчасно та якісно послуги споживачам; - своєчасну оплату за придбані енергетичні ресурси, отримані послуги інших підприємств; - налагодити високоякісну роботу та економічну стабільність підприємства; - своєчасно сплачувати податки, збори та обов’язкові платежі до бюджету. 

Про коригування тарифів на послуги, що надаються ринками з продажу продовольчих та непродовольчих товарів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь